Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2007


Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΒΑΣΑΝΙΖΕΙ
Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΠΙΚΡΟΤΕΙ

...17/11/2006... Μετά το τέλος της πορείας του Πολυτεχνείου στη Θεσσαλονίκη και ενώ τα επισόδεια είχαν σταματήσει, εντελώς απρόκλητα και αναίτια ξυλοκοπείται και στη συνέχεια συλλαμβανεται ο κύπριος φοιτητής.
Ακολουθεί το σχετικό - κλασσικό τηλεοπτικό παραλήρημα - με δημοσιογράφους και αξιωματούχους της ΕΛ.ΑΣ. να μη μπορούν να πιστέψουν στα μάτια τους και να πέφτουν από τα σύννεφα...


*Να μη ξεχνάμε οτι αρχικά, πριν δηλαδή βγούνε φωτογραφίες, μαρτυρίες πανεπιστημιακών και το επίμαχο βίντεο του ξυλοδαρμού οι μπάτσοι επέμεναν ότι ο φοιτητής παραπάτησε και έπεσε στη ζαρτινιέρα. Στη συνέχεια ακολουθούν δηλώσεις:
-Μεμονωμένο περιστατικό...
-Θα τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι...
-Θα πέσουν κεφάλια...

-Θα επέλθει κάθαρση στην ΕΛ.ΑΣ...

14/12/2007
Το πειθαρχικό συμβούλειο της ΕΛ.ΑΣ. που συνεδριάζει επι 3 μέρες επιβάλλει ποινές!

σε πέντε αστυνομικούς ποινές αργίας από δύο έως έξι μήνες, το οποίο ουσιαστικά μεταφράζεται σε μείωση του μισθού τους για το συγκεκριμένο διάστημα. Ειδικότερα, στον αρχιφύλακα που διακρίνεται στα τηλεοπτικά πλάνα να χτυπάει το νεαρό και είχε παραπεμφθεί με το ερώτημα της απόταξης επιβλήθηκε η ποινή της εξάμηνης αργίας με απόλυση. Σε αστυνόμο Β' που εμπλέκεται στην υπόθεση επιβλήθηκε η ποινή της τετράμηνης αργίας με πρόσκαιρη παύση και σε τρεις αστυφύλακες αργία με απόλυση για διάστημα δύο και τριών μηνών. Δύο αστυφύλακες που κατηγορήθηκαν, καθώς διακρίνονται στα τηλεοπτικά πλάνα να βρίσκονται στο χώρο του ξυλοδαρμού, κρίθηκαν αθώοι, ως μη εμπλεκόμενοι στο επεισόδιο.

Ήδη με την ποινή της αργίας (διάρκειας 15 ημερών) είχε τιμωρηθεί από το ανώτατο πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΛ.ΑΣ. στην Αθήνα ο αστυνομικός διευθυντής που κατηγορείται για την υπόθεση και τώρα υπηρετεί επικεφαλής αστυνομικής διεύθυνσης.

Μετά την απόφαση επανέρχεται στην υπηρεσία του και ο αρχιφύλακας που ήταν σε διαθεσιμότητα, καθώς αυτή προσμετράται στο χρόνο της ποινής, ενώ οι υπόλοιποι υπηρετούν κανονικά.

απο in.gr

Ο πρώην Διευθυντής της Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σήμερα υπηρετεί έχοντας πάρει προαγωγή ως αστυνομικός διευθυντής Κιλκίς...

Δεν υπάρχουν σχόλια: